SANA SINULLE


Katselua Melbournen Eureka tornista


Australian Melbournen Eureka Skydeckistä näkee korkealta ja kauas. Torni on 291 metriä korkea. Sieltä voi katsella kaupunkia ja merta kaikkiin suuntiin. Vieraillessamme Australiassa ystävämme tahtoi viedä meidät torniin. Emme ole kovin kiinnostuneita näköalapaikoista, mutta menimme kuitenkin kaupungin keskustassa sijaitsevaan torniin. Kieltämättä ylhäältä oli kerrassaan suurenmoiset näköalat.

Ylhäältä oli mielenkiintoista katsella kaupungin liikennettä. Autot näyttivät kovin pieniltä. Samoin vilkkaasti liikennöidyllä asemalla saapuvat ja lähtevät junat. Yarrajoella eteni pienveneitä ja kanootteja.

Astuessamme torniin jätimme hetkeksi taaksemme vilkkaat kadut ja suorastaan ruuhkaiset kävelykadut. Ylhäältä tornista oli melko vaikeaa erottaa alhaalla olevat ihmisiä. Tiesin, että ihmisiä on paljon, mutta välimatka alas katutasolle on pitkä.

Ajattelin kaduilla kulkevia ihmisiä. Kaukaa ja korkealta on mahdoton tietää minkälaisia ihmisiä kaduilla liikkuu. Tietysti vieraan on vaikea tehdä tuttavuutta vaikka kävelisikin suurkaupungin kaduilla.

Varmasti kaduilla liikkuvilla on monenlaisia iloja ja huolia. Toiset ovat köyhiä, toiset rikkaita. Toiset ovat yksinäisiä, toisilla on sukulaisia ja ystäviä. Toiset ovat nuoria, toiset vanhoja. Toiset ovat terveitä ja toiset ovat sairaita.

Ylhäällä tornissa ajattelin pieniä ihmisiä ja suurta Jumalaa. Hän on luonut kaiken ympärillä olevan luonnon ja antanut ihmiselle viisauden rakentaa suuren kaupungin ja korkean tornin. Hän asuu korkealla ja istuu valtaistuimellaan. Hän seuraa jokaisen ihmisen elämää ja heidän arkisia aherruksiaan.

Vaikka Jumala asuu korkeudessa ja pyhyydessä hän näkee kaiken läheltä ja tarkasti. Hän tuntee ihmisen ja tietää mitä hänen sisimmässään on. Hän on valmis aina auttamaan jokaista ihmistä joka kääntyy Hänen puoleensa.

Eero Ketola 

"Herra, kiittäköön sinua kaikki kuninkaat, kun he kuulevat mitä sinä sanot! Laulakoon Herran teistä, sillä Herra on korkeuksissa, mutta hän näkee alhaisimmankin ja erottaa jo etäältä ylpeän".

Psalmi 138: 4 - 6.

" Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläväksi".

Jesaja 57:15