SANA SINULLE


Siunausta vuodelle 2018

Rukous ja toivomus, että kaikki menisi hyvin 


Jo ikääntynyt Johannes kirjoittaa Efesosta rakkaalle ystävälleen Gaiukselle. Tämä kirje on tallennettu Raamattuun nimellä Johanneksen kolmas kirje. Hän toivottaa (KR 1938) Gaiukselle kaikkea hyvää: "Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niin kuin sielusikin menestyy". Englanninkielisessä King James käännöksessä Johannes toivoo yli kaiken menestystä Gaiukselle. New International Version (NIV)- käännöksessä Johannes rukoilee Gaiuksen puolesta: " Dear friend, I pray that you may enjoy good health and that all may go well with you, even as your soul is getting along well".

Johanneksen toivotus ja rukous sopii erinomaisesti tähän ajankohtaan. Vuosi 2017 on takanapäin ja vuosi 2018 on jo hyvässä menossa eteenpäin. Vuoden vaihteessa katsomme, ainakin hetken kuin automaattisesti taaksepäin. Iloitsemme kaikesta hyvästä mitä Jeesus on meille tehnyt. Kristillinen näkökulma on myös se, että emme iloitse vain omista, hyvistä kokemuksista vaan iloitsemme muidenkin kokemista siunauksista ja menestyksen askelista. Mennyt vuosi on merkinnyt monelle myös luovutuksia ja tuskan hetkiä. Kristillinen näkökulma on myös se, että otamme osaa lähimmäistemme suruihin ja tuemme heitä.

Uuden vuoden alkaessa katsomme myös eteenpäin. Mielessä on kysymyksiä: Mitä kaikkea vuosi 2018 tuo tullessaan. Kaikki ovat kiinnostuneita tulevaisuudesta. Tosinaan utelias kiinnostus tulevaisuutta kohtaan saattaa rasittaa ihmistä. Jumala on viisaudessaan nähnyt parhaaksi, että kukaan meistä ei tiedä tulevaisuuttamme. Aivan tarkkaan emme tiedä myöskään lopun ajan tapahtumien tapahtumakelloa. Raamattu antaa meille tärkeitä tietoja tulevaisuudesta, mutta tarkkoja aikoja ei meille ole annettu. Ehkä siitä syystä lopun ajan tapahtumat kiinnostavat niin monia koska ne ovat salattuja. Ihminen haluaisi tietää aivan kaiken ja nopeasti.

Uuden vuoden jo käynnistyttyä on kuitenkin hyvä ottaa pienempiä askelia. Ei katsoa kuukausia eteenpäin vaan katsoa juuri sitä päivää jonka olemme Jumalalta lahjaksi saaneet. Jokainen päivä on meille uusi. Ei vain uusi vuosi vaan todella jokainen päivä johon heräämme on meille uusi.

"Tämä on se päivä, jonka Herra on tehnyt; riemuitkaamme ja iloitkaamme siitä". Psalmi 118: 24.

Eero Ketola