TULEVIA TAPAHTUMIA

Torvet soivat - Saalem Brass vierailee Salossa

Marssimusiikkia ja gospelia

Helsinkiläinen Saalem Brass on toiminut yhtäjaksoisesti yli 80-vuotta. Puhallinorkesteriin kuuluu yli 30 aktiivista soittajaa. Ikäjakauma on varsin laaja sillä nuorin soittaja on 15 vuotias ja vanhin yli 70-vuotias. Monet soittajista ovat kuuluneet orkesteriin vuosikymmeniä. Saalem Brass on soittanut 25:ssä maassa eri mantereilla. Viimeisin ulkomaanmatka suuntautui Pohjois-Koreaan: Nyt orkesteri suunnittelee vierailumatkaa Floridaan Yhdysvaltoihin. Saalem Brass esiintyy vuosittain ahkerasti myös kotimaassa, pääosin kirkoissa. Myös stadionit, jäähallit ja messuhallit ovat tulleet tutuiksi.

Hengellinen puhallinmusiikki on rikasta. Se pitää sisällään niin marssimusiikkia, gospelvaikutteisia kappaleita, hienoja klassisia sävelkulkuja kuin diximäistä ilottelua. Saalem Brassin ohjelmisto on hyvin laaja: hengellisten yhteislaulujen ja virsien säestämisestä aina laajoihin moniosaisiin sävelteoksiin. Orkesterin nuotistossa on lähes tuhat koko orkesterille sovitettua sävellystä ja sovitusta.

Saalem Brass perustettiin maaliskuussa 1935 rikastuttamaan Helsingin Saalem-seurakunnan monipuolista musiikkielämää.

Saalem Brass harjoittelee amatööriorkesteriksi kohtuullisen paljon, keskimäärin kerran viikossa. Soittajien aktiivisuus osallistua harjoituksiin on yllättävän hyvä. Joukon yhteishenki on erinomainen ja jokainen voi olla oma itsensä. Vuosien saatossa ja lukemattomissa yhteisissä haasteissa orkesteri on hitsautunut erinomaisesti toimivaksi kokonaisuudeksi. Saalem Brassin kapellimestarina toimii Tapani Sopanen.

Saalem Brass vierailee Salossa 15.10.2017 klo 11. Helluntaikirkossa järjestettävässä musiikkijuhlassa.