SANA SINULLE

Rauha 

Pietari oli kutsuttu Korneliuksen, roomalaisen sotilaan, kapteenin arvoisen miehen kotiin. Kornelius oli kutsunut myös sukulaisensa ja lähimmät ystävänsä. Hän sanoi Pietarille: "Nyt olemme siis kaikki Jumalan edessä kuullaksemme kaiken, mitä Herra on käskenyt sinun puhua." Pietari alkoi puhua ja sanoi: "Nyt minä todella käsitän, ettei Jumala katso henkilöön vaan että jokaisessa kansassa se, joka pelkää häntä ja tekee sitä, mikä on oikein, on hänelle mieleinen. Hän lähetti sanan Israelin lapsille julistaen evankeliumia rauhasta, joka tulee Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen joka on kaikkien Herra."1) Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi. Hänestä kaikki profeetat todistavat että jokainen, joka uskoo häneen, saa synnit anteeksi hänen nimensä kautta."2)

"Koska siis olemme tulleet uskosta vanhurskaiksi, meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta." 3) Jumalan vanhurskaus ei löydä meissä mitään rangaistavaa. Uskovaiset omistavat tämän vapauden sinäkin aikana, kun Jumalan tuomiot käyvät jumalattomien ihmisten yli. Meidät säästetään tuomioilta Jeesuksen veren ja hänen työnsä ansion tähden. Jumala näyttää koko maailmalle mikä ero on vanhurskaan ja jumalattoman välillä.

"Mutta nyt Kristuksessa Jeesuksessa olette te, jotka ennen olitte kaukana, päässeet lähelle Kristuksen veressä. Hän on meidän rauhamme. Hän teki nuo molemmat ihmisryhmät (juutalaiset ja pakanat) yhdeksi ja purki niitä erottavan vihollisuuden muurin."4) "Hän tuli ja julisti rauhaa teille, jotka olitte kaukana, ja rauhaa niille, jotka olivat lähellä. Hänen kauttaan on meillä molemmilla pääsy yhdessä ja samassa Hengessä Isän luo."5)

Šalom - rauha on sanakirjasta katsottuna: mielenrauha, rauhantila yleensä ja sopusointu. Siihen sisältyy myös: eheys, terveys, onni, hyvinvointi, menestys, turvallisuus, vaarattomuus, huolettomuus, pelastus, voitto, ystävällisyys, ystävyys ja suosio. Sana šalom on rauhantilan, uuden luomakunnan normaalitilan yleisnimitys. "Jumala katsoi kaikkea, mitä oli tehnyt, ja näki, että se oli erittäin hyvää."6) Kaikki tulee taas olemaan erittäin hyvää ― jopa parempaa kuin koskaan ennen. Miten niin, kysynet. Koska vihollinen, se vanha käärme on sidottu, koska synti ja kuolema ja muut synnin seuraukset ovat poissa pysyvästi.

"Itse Herramme Jeesus Kristus ja Jumala, meidän Isämme, joka on rakastanut meitä ja armossaan antanut meille ikuisen lohdutuksen ja hyvän toivon."7) Toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voimassa."8) "Pysykäämme horjumatta toivon tunnustuksessa, sillä lupauksen antaja on uskollinen."9)

Raamatunpaikat .Raamattu Kansalle 2013 käännöksestä.

1)Apt. 1. -36, 2) Apt. 10:42-43, 3) Room. 5:1, 4) Ef. 2:13-14, 5) Ef. 2:17 -18,

6) I Moos. 1:31, 7) II Tess. 2:16, 8) Room. 15:13, 9) Hepr. 10:23.

Hannu Leskinen