SANA SINULLE

Lähellä on mielenkiintoistaLähellä Perttelissä sijaitsevaa kotiamme on runsaasti kauniita luontokohteita. Usein olen kiireellä ajanut synnyinseuduilleni Perniöön katselemaan tuttuja paikkoja. Lähellä nykyistä kotiamme sijaitsevat paikat eivät ole tuttuja eivätkä ole näyttäneet kiinnostavilta. Muutama päivä sitten pysähdyin kauniiseen jokinotkoon. Se on vain muutama kilometri kodistamme. Notkon osittain halkaisee vanha Salo - Somero maantie. Notkon nimi on "Jussin notko". Jätin autoni tien reunaan ja kävelin kumpuilevaa maastoa ihmetellen kauniita kukkia ja perhosia. Jokinotkosta kuului lähes taukoamatta kahden pensassirkkalinnun heinäsirkkamaista sirinää. Jokiuomassa uiskenteli telkkiä, sinisorsia, haapanoita ja taveja. Korkealla, helteisellä sinitaivaalla risteilivät tervapääskyt. Istahdin kukkaniitylle ihastelemaan kaunista, kesäistä luontoa. Lopulta asetuin pitkäkseni niitylle ja katsoin kauniita poutapilviä. Havahduin siihen, että olin lähes nukahtaa punavarpusen vihellyksiin. Ihmettelin miksi en aikaisemmin ole kävellyt "Jussin notkossa". Olin vain ajanut ohi ajatelleen jossain kauempana olevaa kohdetta.

"Jussin notkossa" ajatuksiini tuli aivan itsestään mietteitä elämästä ja siihen liittyvistä tapahtumista. Usein ajattelee, että jossain kauempana on erityistä nähtävää ja koettavaa. Ajatukset siirtyvät kauas ja samalla on vaara, että katse ja ajatukset ylittävät kaiken kauniin ja mielenkiintoisen joka on lähellä meitä.

Uuden testamentin opetuksen mukaan itse Herra Jeesus on lähellä meitä. Hän asuu uskon kautta sisimmässämme. Ja Hänen sanansa on lähellä meitä. "Sana on sinua lähellä, sinun suussani ja sinun sydämessäsi; se on uskon sana, jota me saarnaamme. Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva. Sydämen usko tuo vanhurskauden, suun tunnustus pelastuksen".

Suurin siunaus ja löytö ovat lähellä meitä. Ne ovat meidän sydämessämme.

Eero Ketola