SANA SINULLE

Miksi mennä seurakunnan tilaisuuksiin?Luin lyhyen artikkelin First Step lehtisestä. Siinä kerrottiin Englannista kuinka suuren sanomalehden päätoimittajalle tuli kirje. Lähettäjä valittaa, että hän ei näe mitään järkeä mennä kirkkoon joka sunnuntai. Hän kirjoitti: " Olen osallistunut kirkkoni sunnuntain jumalanpalveluksiin hyvin säännöllisesti noin 30 vuoden ajan. Tänä aikana olen kuullut vähintään 3000 saarnaa. Mutta minun lähes tyrmistytti se, että en voi muistaa edes yhtä saarnaa jonka olen kuullut. Miksi tuota aikaa ei voisi kuluttaa jossain muualla?"

Miehen kirje aiheutti vilkkaan keskustelun ja monia näkökantoja esitettiin.

Olen ollut avioliitossa Tellervon kanssa jo pitkään. Ensi marraskuussa tulee 44 vuotta täyteen. Laskin ja arvioin, että näiden 44 vuoden aikana Tellervo on valmistanut minulle varmasti yli 25 000 ateriaa! Mutta havahduin siihen, että itse asiassa en muista yhdenkään Tellervon tekemän aterian valmistusohjetta.

Tiedän kuitenkin, että näiden vuosikymmenien aikana vaimoni valmistamat ateriat ovat pitäneet minut hengissä ja melko tukevassakin kunnossa. Ilman vaimoni valmistamia aterioita olisin kuollut nälkään jo aikoja sitten.

Raamattu osoittaa meille kuinka tärkeää on osallistua seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin, kuten sunnuntain jumalanpalveluksiin.

Heprealaiskirjeessä, luvussa kymmenen havaitsemme asiayhteydestä, kuinka vaarallista on luopua tavasta kokoontua yhteen. "Me emme saa lyödä laimin seurakuntamme yhteisiä kokouksia, niin kuin muutamilla on tapana, vaan meidän tulee rohkaista toisiamme, sitä enemmän mitä lähempänä näette Herran päivän olevan".

Edellisessä jakeessa meitä kehotetaan hyviin tekoihin: "Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin". (Hep. 10: 24 - 25)

Samalla tavoin kuin fyysinen ruoka pitää meidät elossa ja vahvana, samoin seurakuntien tilaisuuksien hengellinen ruoka ja yhteys seurakunnan jäsenten keskuudessa pitävät meidät hengellisesti vahvoina ja elävinä. Seurakunnan kokoontumiset ovat tärkeä elementti siihen, että selviydymme voittajana elämän karikoista.

Eero Ketola