Aurinko vaihtui raesateeksi

01.06.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Toukokuun 23. päivä alkoi pihamme valkeakuula- omenapuu kukkia. Olimme iloisia sillä kukat ovat kauniita. Menin usean kerran puun lähelle ja kuuntelin ja katselin ovatko pölyttäjät paikalla. Hienoa, surinaa kuului ja pölyttäjillä oli kiire. Viime vuonna emme saaneet hyvä satoa. Tänä kesänä varmaan saamme hyvän sadon.

Satonäkymä lähti pois ajatuksista viileän ilman, tuulen, sateen ja välillä raesateen mukana. Terälehdet putoilivat maahan tai lensivät kauas puusta. Viileää ja tuulista säätä jatkui useita päiviä. Nopeasti kaikki muuttui.

Ihmisen elämässä on tosinaan samanlaista. Kaikki näyttää menevän hyvin ja aurinko paistaa. Sitten, nopeasti ja usein yllättäen kaikki muuttuu. Suurimman ilon ja riemun päivästä ei ole pitkä matka suruun ja ahdistukseen.

On vaikea varautua muutoksiin sillä ne ovat usein yllätyksiä. Sään vaihtelun tiedämme sääennustuksista. Ihmiselämän vaihtelua voi yrittää ennustaa, mutta usein ennustus ei osu oikeaan.

Kaiken keskellä on kuitenkin lohduttava ja rohkaiseva tietää, että Jeesus on luvannut olla meidän kassamme joka päivä. Siis silloinkin, kun päivä ei ole mieluinen eikä voimakkaita tunteita herättävä.

Jumalan sana rohkaisee meitä:

"Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan" Psalmi 91:1.

Elisabeth Elliot (1926 – 2015) teki kaksi vuotta lähetystyötä Auka intiaanien keskuudessa Etelä-Amerikassa, Ecuadorissa. Hänen aviopuolisonsa Jim Elliot tapettiin vuonna 1956 lähetystehtävissä ollessaan Auca (nykyisin Huaorani- intiaanit) intiaanien parissa. Hän ei ollut katkera vaan jatkoi työtään ilman vihaa. Nuori. onnellinen aviovaimo menetti hetkessä miehensä. Jumala oli kuitenkin hänen kanssaan ja siunasi hänen elämäänsä ja palvelustyötään.

Vuosina 1988 – 2001 hänellä oli päivittäinen radio-ohjelma, jonka hän aina aloitti sanomalla: " Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut - näin Raamattu sanoo- ja "Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret. Tämä on sinun Elisabeth Elliot"

Raamatun kohdat: Jeremia 31:3, Viides Mooseksen Kirja 33:27