SANA SINULLE

Voit myös katsella Sana Sinulle kanavaa Youtubessa

Luukkaan evankeliumin luku kymmen alkaa tapahtumasta jossa Jeesus valitsi 70 "muuta": Aikaisemmin hän oli valinnut 12 opetuslasta. Nämä muut ovat välttämättömiä, että Jumalan valtakunnan työ edistyisi.

Jeesus valitsi 70 muuta opetuslasta. He lähtivät julistamaan evankeliumia ja kulkemaan Jeesuksen edellä. Jeesus lupasi seurata heitä. Seurakunnassa on enemmän rukousta, paastoa ja aktiivisuutta kuin arvaammekaan. Herra valitsi muita. Vapaaehtoistyöntekijät ovat tärkeitä Jumalan valtakunnan työssä. Eräs avain seurakunnan menestykselliseen työhön on...

Paljon muita

02.09.2023

Kristillinen lähetyshistoria muistaa hyvin 1700- luvulla eläneen Zinzendorfin ja hänen herrnhutilaisen lähetysjärjestön. Hänen nimensä muistetaan, mutta harvoin muistetaan niitä satoja lähetysinnostuksen saaneiden henkilöiden käsittämättömän laajaa työtä. Jeesus valitsi 12 opetuslasta ja tämän lisäksi 70 tai 72 muuta. Nämä muut tekivät tärkeää...

Jeesus kutsui muitakin kuin 12 opetuslasta seuraamaan häntä ja julistamaan evankeliumia. "Muiden" nimet eivät ole tallennettu Raamattuun. He tekivät kuitenkin samaa ja yhtä arvokasta työtä kuin 12 nimeltä mainittua opetuslasta.

Muita

05.08.2023

Luukkaan evankeliumissa, luvussa kymmenen, mainitaan kuinka Jeesus valitsi: "Seitsemänkymmentä muuta ja lähetti heidät kaksittain edellänsä jokaiseen kaupunkiin ja paikkaan, jonne hän itse aikoi mennä". Heidät lähetettiin työhön Herralle kuuluvaan elonkorjuuseen.

Ympärillämme oleva luomakunta kertoo sanatonta kieltään Jumalan suuruudesta ja ihmeellisestä luomisvoimasta. On yllättävää, että kaikki ihmiset eivät havaitse luomakunnassa Jumalan suuruutta ja viisautta.

Viime viikolla tulin kotiin Australiasta. Odottaessani koneen lähtöä Brisbanen lentokentällä päätin pistäytyä hiljentymishuoneessa. Ohje seinällä oli "Prayer room".

Sama toistui jälleen kuluvana kesänä. Lapsena keräsin keväisin kotiin kauniita luonnon kukkia. Äidille veimme valkovuokkoja. Kesällä vuorossa olivat kukkivat sireenin oksat. Niistä tuli voimakas tuoksu.

Astuessani pihalle kuuluu lähes joka suunnasta linnunpoikasten ääniä. Osa poikasista on vielä sisällä pöntöissä. Toiset poikaset ovat niin kookkaita, että ne kurkistelevat ulos lentoaukosta. Niiden ääni voimistuu ja suu avautuu nopeasti niiden havaitessa, että ruokaa on tulossa. Yllättävän nopeasti poikaset kasvavat ja lentävät lähipuihin. Ruuan...

Toukokuun 23. päivä alkoi pihamme valkeakuula- omenapuu kukkia. Olimme iloisia sillä kukat ovat kauniita. Menin usean kerran puun lähelle ja kuuntelin ja katselin ovatko pölyttäjät paikalla. Hienoa, surinaa kuului ja pölyttäjillä oli kiire. Viime vuonna emme saaneet hyvä satoa. Tänä kesänä varmaan saamme hyvän sadon.