Elämän laki

19.06.2020

Teksti: Eero Ketola. Kuva: Eero Ketola

Jeesus oli viisas opettaja. Hän ei käyttänyt raskaita ilmaisuja tai kauniita kuvia joita ei kukaan voinut ymmärtää. Jeesus valitsi ilmaisuja jotka olivat tuttuja kuulijoille. Hän viittasi liljoihin, varpusiin, kameleihin, lehtiin, viiniköynnöksiin ja kanaan ja sen poikasiin sekä muihin, arkiseen elämään kuuluviin tapahtumiin.

Jeesus sanoi kuulijoilleen: "Jos ei nisunjyvä putoa maahan ja kuole, niin se jää yksin". Tämäkin, luonnosta otettu kuva on hyvin yksinkertainen. Maanviljelijä joka pitäisi esimerkiksi vehnän siemenen kuivassa, turvallisessa jyväaitassa koska se peltoon kylvettynä mätänee ja kuolee, tekisi hyvin suuren erehdyksen. Jos maanviljelijä haluaa tallettaa jyvänsä ja pitää niistä parhainta huolta on maahan kylväminen ainoa tarkoituksenmukainen keino. Tosin näyttää aluksi siltä, että maahan kylväminen on tuhlausta, pois heittämistä ja hukkaamista. Mutta juuri tällä tavalla karttuminen ja lisääntyminen tapahtuvat. Jyvän on kuoltava elääkseen. Tämä on elämän laki.

Vain antamalla henkensä Jeesus teki täydellisen pelastustyön. Hän olisi voinut pelastua rististä koska hänen uhrinsa oli vapaaehtoinen. Mikä olisi ollut tulos jos Jeesus olisi valinnut toisen tien? Kärsimys olisi jäänyt kärsimättä, mutta kaikki ihmiset hukkuisivat synteihinsä. Yhtään seurakuntaa ei olisi koko maailmassa ylistämässä ja kiittämässä Hänen pyhää nimeänsä. Kuoleman kautta Jeesus tuli siunaukseksi koko maailmalle. Golgatan maaperään pudonneesta jyvästä on lähtöisin suuri elonkorjuu. Pelastuneiden ihmisten määrää on niin suuri, ettei sadon määrää tunneta kuin vasta silloin, kun kaikki pelastetut ovat koottu taivaan kotiin.

On ihmisiä joiden mielestä kaikkinainen uhraus Kristuksen tähden on tuhlausta. Heistä varat jotka annetaan rukoushuoneitten rakentamiseen, evankeliointityöhön ja lähetyssaarnaajien lähettämiseen ovat tuhlattuja rahoja. Heistä ihminen joka antaa koko elämänsä Jeesukselle tuhlaa aikansa. Mutta onko todella näin? Ehdottomasti ei. Rahat jotka käytetään itsekkäisiin tarkoituksiin, nautintoihin, viihteeseen tai jopa syntiin ovat tuhlattuja varoja ja hukkaan heitettyä aikaa. Kaikki on tuhlattua joka ei ole kadotettu Kristuksen tähden.

Kevät viestittää uudesta elämästä. Raikkaiden ja leutojen kevättuulien ilmapiirissä syntyy sisimpään kaipaus elää "Hengen synnyttämässä, uudessa olotilassa". Tuoreuden ja uuden tuoksussa sydän kaipaa tuoreutta ja uudistusta. Oikea mielenlaatu on iloinen ja vapaaehtoinen lähimmäisen auttaminen, tukeminen ja lohduttaminen. Saamme kehottaa sisariamme ja veljiämme arvostamaan kallisarvoista kutsumustaan ja palvelemaan lähimmäistään sillä armolla mitä olemme ylhäältä saaneet.