Elonkorjuun aika

29.07.2021

Heinäkuun kuukusikalenterin etusivulla kirjoitin "kuikan päiväunesta". Kaunis ja poikkeuksellisen lämmin kesä on kohta ohi. Nyt luonnossa ja viljelyksillä ei ole unen ja haaveilun aika vaan sadonkorjuun aika. Matteuksen evankeliumissa Jeesus katseli väkijoukkoa ja "heitä katsellessaan hänet valtasi sääli sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla". Näännyksissä ja heitteillä olevat ihmiset tarvitsivat apua, toivoa ja vapautta. Jeesus ohjasi oppilaansa työhön ja rukoukseen näiden ihmisten puolesta.: "Silloin hän sanoi opetuslapsilleen: Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen".

Työ hengellisellä peltovainoilla ei ole rajattu koulutetuille pastoreille, evankelistoille ja lähetyssaarnaajille. Jokainen on kutsuttu jakamaan sen hyvän mitä Jeesukselta on saanut.

Puhuminen uskosta ystäville ja ympärillä oleville ihmisille voi olla vaikeaa. Pelkäämme, että meidät torjutaan, saamme kieltävän vastauksen tai meitä pilkataan. Kaikki uskovat eivät tiedä miten aloittaa hengellinen keskustelu vieraan ihmisen kanssa.

Jeesus osoitti rakkautta ja anteeksiantoa kaikille ihmisille. He tarvitsivat toivoa ja vapautta. Jeesus sanoi: "Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi".

Paavalin toisessa kirjeessä korinttolaisille on kirjoitettu: "Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan. Kristuksen puolesta me siis olemme suurlähettiläinä, ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa".

Jeesus kutsuu ihmisiä sovitukseen ja tämä kutsu tapahtuu meidän kauttamme.

Jumalan määrättömän armon kautta Hän on valinnut meidät kaikki viemään sovituksen sanoman. Apostolien tekojen ensimmäisessä luvussa on kirjoitettu: " Vaan kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka".

Jumala on valinnut meidät, heikot ja vajavaiset ihmiset viemään sovituksen sanoman. Missä tahansa olemme, mihin tahansa menemme, niin meillä on etuoikeus kertoa ihmisille, että heidän elämänsä muuttuu, kun he uskovat Jeesukseen.

Eero Ketola