Getsemane ja risti

02.04.2022

Teksti: Myrtle-Grimm Turunen. Kuva: Eero Ketola

Jakeessa Matt. 26:39 Jeesus ensin ylisti: "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja; ei kuitenkaan niin kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä".

Malja kärsimystä olisi 18 tuntia äärimmäistä tuskaa, jonka Lunastajamme oli kohtaamassa Golgatanristillä.

Jeesus rukoili jakeessa Matt. 26:42: " Isäni, jos tämä malja ei voi mennä minun ohitseni, minun sitä juomatta, niin tapahtukoon sinun tahtosi". Heprealaiskirje luku viisi ja jae seitsemän puhuu tästä: Ja lihansa päivinä hän väkevällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia ja anomuksia sille, joka voi hänet kuolemasta pelastaa; ja hänen rukouksensa kuultiin hänen jumalanpalkonsa tähden".

Luukas 22:43 kertoo meille, että Jeesuksen luona kävi enkeli, joka vahvisti Häntä. Jeesus ei voinut paeta tuntikausia kestänyttä kärsimystään, mutta Hän pystyi ja luotti siihen, että taivaallinen Isämme lohduttaa ja vahvistaa Häntä hädän hetkellä. Samoin me emme aina voi paeta vaikeuksiamme, mutta me voimme rukoilla ja pyytää Isäämme vahvistamaan meitä, että voimme noudattaa hänen suunnitelmiaan ja tarkoitusta elämällemme myös vaikeuksien aikana.

Ristillä Jeesus kärsi äärimmäisen paljon, ihminen ei voi kokea suurempaa kärsimystä. Hän luotti Isän tahtoon, että me kaikki voimme pelastua, kun uskomme häneen ja antaudumme hänen tahtoonsa.

Luukas 23:24:ssä me luemme, että Jeesus sanoi niistä, jotka ristiinnaulitsivat Hänet: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät."

Joskus ihmiset tietävät, mitä he tekevät, kun he vahingoittavat meitä, kuten epäoikeudenmukaisissa sotatilanteissa tai kun muut syyttävät meitä väärin perustein, mutta silloinkin meidän on annettava anteeksi, kuten Kristus antoi anteeksi.

Rukous:

Kallisarvoinen Pelastaja, Kiitos Sinulle, että vaikka synkimmät hetkenne maan päällä olivat äärimmäisen tuskallisia ja tuskallisia, silti hyväksyit sen kauhean kärsimyksen lunastaaksesi meidät. Anna minulle anteeksi, että valitan vaikeissa tilanteissa tai kun painin hyväksyäkseni Isän Jumalan tahdon puolestani tai kamppailen antaakseni anteeksi muille. Auta minua nöyrästi hyväksymään mikä tahansa Sinun tahtosi on minun elämälleni ja tulevaisuudelleni, sinun siunatussa nimessäsi rukoilen, Aamen.