Hän käänsi kasvonsa Jerusalemia kohti

23.03.2022

Teksti: Myrtle Grimm-Turunen. Kuva: Eero Ketola

Mikä Jerusalemissa oli niin tärkeää Jeesukselle? Hän sanoi Luukkaan evankeliumissa 13:33: "Minun pitää vaeltaman tänään ja huomenna ja ylihuomenna, sillä ei sovi, että profeetta saa surmansa muualla kuin Jerusalemissa".

Hän ennusti Luukkaan evankeliumissa 18:31: " Katso, me menemme ylös Jerusalemiin, ja kaikki on täysin toteutuva, mitä profeettain kautta on kirjoitettu Ihmisen Pojasta. Sillä hänet annetaan pakanain käsiin ja häntä pilkataan ja häväistään ja syljetään; ja ruoskittuaan he tappavat hänet, ja kolmantena päivänä hän nousee ylös".

Kun Jeesus asetti kasvonsa mennäkseen Jerusalemiin, He asetti kasvonsa kuolemaan kauheaan, kauheaan kuolemaan.

Luukas 9: 51: " Ja kun hänen ylösnousemisensa aika oli täyttymässä, käänsi hän kasvonsa Jerusalemista kohti, vaeltaaksensa sinne".

Mutta tämän siunaus on se, että se, mitä Jeesus teki meidän hyväksemme, hän ei vain tehnyt tuskaa, vaan myös ylittäen iloa ja voittoa. Heprealaiskirje 12:2 sanoo: " Silmät luotuina uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesukseen, joka hänelle tarjona olevan ilon sijasta kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istui Jumalan valtaistuimen oikealle puolelle".

"Hänelle tarjona olevan ilon" on ilo, jota me voimme nauttia taivaassa Hänen kanssaan, kun luovutamme elämämme kokonaan Hänelle ja Hänen rakkaudelleen. 12:3 jatkaa:

"Ajatelkaa häntä, joka syntisiltä on saanut kärsiä sellaista vastustusta itseänsä kohtaan, ettette väsyisi ja menettäisi toivoanne".

Näinä viikkoina ajatuksiemme keskipisteenä on oltava Jeesus ja se, että muistamme kaiken, mitä Jeesus teki meidän hyväksemme, emmekä "menetä sydäntämme" eli emme lannistu. Tässä maailmassa tapahtuu nykyään niin paljon, mutta ole rohkea, Jeesus, joka meni ennen sinua, on edelleen kanssasi. Hän tuli näyttämään meille tien, lunastamaan meidät syvällä uhrautuvalla rakkaudella, joka ei koskaan päästä sinua menemään, kun kuulut Hänelle.

Rukoilemme yhdessä:

Rakkain suloinen Jeesus, kiitos, että olet kääntänyt kasvosi Jerusalemiin, että olet kärsinyt kuoleman tuskaa, jotta minut voidaan lunastaa. Kiitos, että uhrasit elämäsi minun vuokseni ja vapautit minut synnin orjuudesta Iankaikkiseen elämään ja kirkkauteen! Aamen.