Hänen edellään

09.09.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Jeesus valitsi 70 muuta opetuslasta. He lähtivät julistamaan evankeliumia ja kulkemaan Jeesuksen edellä. Jeesus lupasi seurata heitä. Seurakunnassa on enemmän rukousta, paastoa ja aktiivisuutta kuin arvaammekaan. Herra valitsi muita. Vapaaehtoistyöntekijät ovat tärkeitä Jumalan valtakunnan työssä. Eräs avain seurakunnan menestykselliseen työhön on vapaaehtoisten työpanos. Tarvitsemme arjen keskellä Jumalan johdatusta ja siunausta.

Lähetysjohtaja Zinzendorf kirjoitti runsaasti lauluja. Hengellisessä laulukirjassa on numerolla 340 yksi Zinzendorfin kirjoittama laulu, joka on otsikon alla: "Uskonelämä ja vaellus".

"Jeesus, johdata

tiemme kulkua,

auta, että kiiruhdamme,

jälkiäsi noudatamme,

Kätes meille suo,

ohjaa Isän luo

Alta kyynelten,

Jeesus, pyytelen,

etten turhaan valittaisi

enkä tieltäs poikkeaisi.

Koetuksen tie

luokses, Herra, vie".

Ne muut, jotka Jeesus kutsui, vaelsivat usein kyynelten tien. Herra valitsee tänään muita. Heidän tiensä ei aina ole helppoa, mutta Jeesus kulkee lähellä.

Muut ovat välttämättömiä Jumalan valtakunnan työssä. Ensimmäisen korinttilaiskirjeen luvussa 12, jakeessa 22 Paavali kirjoittaa:

" Ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovatkin välttämättömiä".

Hiljaiset, jotka ovat taka-alalla tekevät Jumalan silmissä suuren ja arvokkaan työn. Välttämättömät ovat korvaamattomia.

Psalmissa 35 viitataan "maan hiljaisiin". Hiljaiset, vaatimattomat ovat tärkeitä Jumalan valtakunnan työssä. He ovat "muita" jotka Herra on kutsunut.

Jokainen meistä on tärkeä ja kallisarvoinen Jeesukselle.