Heikommat ovat välttämättömiä

20.09.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Luukkaan evankeliumin luku kymmen alkaa tapahtumasta jossa Jeesus valitsi 70 "muuta": Aikaisemmin hän oli valinnut 12 opetuslasta. Nämä muut ovat välttämättömiä, että Jumalan valtakunnan työ edistyisi.

Paavali kirjoittaa ensimmäisessä korinttolaiskirjeessä: "Ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovatkin välttämättömiä". Heikot ovat korvaamattomia. Hiljaiset, kuin taka-alalla olevat kristityt tekevät suuren ja arvokkaan työn. He ovat välttämättömiä.

Eräässä Psalmissa on viittaus "Maan hiljaisiin". Nämä hiljaiset rukoilevat, kunnioittavat Jeesusta ja tekevät oman, tärkeän työnsä. Jokainen ihminen on arvokas ja kallisarvoinen.

Edesmennyt Japanin lähetystöntekijä Onni Autio kertoi usein mitä tapahtui pyöreän pöydän ympärillä. Pöydän ympärillä istui lähetystöntekijöitä ja sananjulistajia. Jokainen kertoi vuorollaan suurista teoista, joita heidän työnsä kautta oli tapahtunut. Ihmisiä oli tullut runsaasti uskoon, sairaita oli parantunut ja suuria ihmetekoja riitti. Kun jokainen oli käyttänyt lyhyen puheenvuoron tuli Onni Aution vuoro. Hän oli hetken hiljaa ja kaikkien päät kääntyivät häntä kohden. Onni risti rauhallisesti kätensä ja sanoi: "Kiitos Herra minustakin".

Onni Autio teki ahkerasti ja voimiaan säästämättä työtä Japanin vaikealla lähetyskentällä. Hänellä ei ollut kuitenkaan niin korkealentoista kerrottavaa kuin muilla. "Kiitos Herra minustakin".

Voimme kaikki sanoa saman: "Kiitos Herra minustakin".

Kristuksen ruumiin jäseninä meillä on tärkeä ja kallisarvoinen tehtävä. Jokaisen palvelustyön kautta muodostuu kaunis ja tasapainoinen kuva Jumalan valtakunnan työstä ja siunauksesta, jonka hän haluaa jokaiselle omalleen antaa.