Herra opeta meitä rukoilemaan

17.02.2023

Teksti: Myrtle Grimm-Turunen. Kuva: Eero Ketola

"Ja kun hän oli eräässä paikassa rukoilemassa ja oli jo lakannut, sanoi eräs hänen opetuslapsistansa hänelle: "Herra, opeta meitä rukoilemaan, niin kuin Johanneskin opetti opetuslapsiaan".

Luukaan evankeliumin luvun 11 ensimmäisessä jakeessa opetuslapset esittivät pyynnön Jeesukselle. Huomio, että opetuslapset eivät pyytäneet Jeesukselta, miten tulisi opettaa, saarnata, tai tehdä ihmeitä. He pyysivät Jeesukselta opetusta, miten tulisi rukoilla.

He olivat todistaneet, että Jeesus Kristus vastaanotti voiman ja johdatuksen Isältä Jumalalta silloin kun hän rukoili.

Johanneksen evankeliumin neljännessä luvussa luemme kuinka Jeesus kohtasi samarialaisen naisen kaivolla. Jeesus johdatti naisen etsimään Elävää vettä. Hän sanoi naiselle jakeessa 23: "Mutta tulee aika ja jo on, jolloin totiset rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa, sillä senkaltaisia rukoilijoita myös Isä tahtoo".

Tässä on yksi vastaus siihen, kuinka tulee rukoilla. Meidän tulee etsiä ja ylistää Kaikkivaltiasta Isää hengessä ja totuudessa. Jeesus on tie ja totuus ja elämä.

Evankeliumi on totuuden sana. " Kolossalaiskirje 1:5 sanoo: "Evankeliumin totuuden sanassa". Jaakob kirjoittaa 1:18 " Tahtonsa mukaan hän synnytti meidät totuuden sanalla ollaksemme hänen luotujensa esikoiset"

Evankeliumi on niin kuin palava kynttilä, joka sytyttää toiset kynttilät. Se on Jumalan Henki, joka sytyttää ja syöttää virtaa meidän henkeemme, että voimme ylistää häntä totuudessa, rakkaudessa ja kuuliaisuudessa.

Rukous ei ole vain sitä, että pyydämme Herraltamme asioita, joita tahdomme tai tarvitsemme. Rukous on ylistyksen teko koska hän on arvollinen kaikkeen meidän ylistykseemme.

Ylistäessämme häntä hän vie meidän lähelle itseään, että rukous virtaa kauniisti ja tuo meidän hänen kallisarvoiseen läsnäoloonsa. Hän opettaa meitä rukoilemaan oikein.