Huone rukoukseen

17.07.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Viime viikolla tulin kotiin Australiasta. Odottaessani koneen lähtöä Brisbanen lentokentällä päätin pistäytyä hiljentymishuoneessa. Ohje seinällä oli "Prayer room".

Kävelin oven luo ja aukaisin huoneen oven. Sisällä ei ollut ketään. Vasemmalla puolella, pöydällä oli useita, isokokoisia Koraaneja ja paksu Bahai uskonnon kirja. Oikealla puolella oli kaksi Raamattua.

Vasta myöhemmin havaitsin sanakirjasta, että "prayer room" tarkoittaakin kansainvälisessä merkityksessä "moniuskonnollinen tila".

Sisällä huoneessa ei ollut ketään hiljentymässä tai rukoilemassa.

Kaikissa uskonnoissa puhutaan rukouksesta ja myös rukoillaan. Rukoilija uskoo, että häntä kuunnellaan ja rukouksiin tulee vastaus. Usein odotetaan myös sellaista vastausta, jota pyydetään.

Kristitty rukoilee elävää, Kaikkivaltiasta Jumalaa, joka on luonut taivaan ja maan. Lähestymme Jumalaa Jeesuksen kautta. Hän on välimies Jumalan ja ihmisen välillä.

Paavali kirjoittaa Timoteukselle: "Sillä yksi on Jumala, yksi myös välimies Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus".

Jeesus toistaa useita kertoja Johanneksen evankeliumissa: "mitä anotte Isältä minun nimessäni, anotte minun nimessäni, Isä on antava teille minun nimessäni".

Johanneksen evankeliumi 14: 13, 14:14 16:2, 26 ja 15:16

Me rukoilemme Jeesuksen nimessä.