Jeesuksen siipien alla

14.10.2022

Teksti: Myrtle Grimm-Turunen. Kuva: Eero Ketola

Matt. 23:37 Jeesus itki ja puhui oppilailleen: "Jerusalem, Jerusalem, sinä, joka tapat profeetat ja kivität ne, jotka ovat sinun tykösi lähetetyt, kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle! Mutta te ette ole tahtoneet".

Huomaamme Jeesuksen kaipuun turvata ne, jotka kuuluvat Hänelle, "Hänen siipiensä alle", mikä on merkki rakastavasta suojelusta ja turvallisuudesta.

Psalmi 91:4 kertoo meille, että kun asumme Herramme Korkeimman suojissa, Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. "

Kuinka ihmeellistä on tietää, että riippumatta siitä, mitä meille tapahtuu, meillä on joku, jonka luo voimme juosta turvaan! Kun Saul vainosi Daavidia, hän kirjoitti Psalmissa 17:8. "Varjele minua niin kuin silmäterää, kätke minut siipiesi suojaan !" Daavid tiesi, mihin piiloutua, kun hän oli vaarassa. Kuin pieni kananpoika, joka juoksee emokanan suojaavien siipien alla, kun vaara uhkaa sitä, juuri niin Daavid juoksi taivaallisen Isänsä luo turvaan.

Samoin mekin voimme juosta nopeasti Jeesuksen luo ja löytää suojaa myrskyiltä, kunnes ne menevät ohi. Psalmi 18:31 vahvistaa tämän. "Mitä tulee Jumalaan, Hänen tiensä on täydellinen; Herran sana on virheetön. Hän on kilpi kaikille, jotka turvautuvat Häneen.".

Rukous:

Rakastava Isä: Kuinka kallis onkaan sinun armosi, Jumala! Ihmislapset etsivät sinun siipiesi suojaa. Kiitos ja ylistys Sinulle siitä, ettet koskaan jätä meitä etkä hylkää meitä, vaan että uskollisuutesi on meidän turvallisuutemme ja että sinä levität siunatut "siipesi" auki suojellaksesi ja auttaaksesi kaikkia niitä, jotka tulevat luoksesi. Aamen.