Jeesuksen syntymä

19.12.2021

Teksti: Myrtle-Grimm Turunen.

Joosef ja raskaana oleva Maria joutuivat matkustamaan Betlehemiin Rooman keisarin käskyn vuoksi. Käsky liittyi koko kansan väestönlaskentaan tai kaikkien ihmisten rekistöröiseen. Matkustettuaan aasilla useita päiviä, he saapuivat Betlehemiin ja heille kerrottiin, että jokainen majatalo oli täynnä. Koska Marian oli määrä synnyttää vauva minä hetkenä hyvänsä, yhdenmajatalon omistaja kertoi Josefille, että he voisivat pysyä hänen tallissaan. Voimme vain kuvitella, miten suuri rakkaus ja nöyryys Marialla oli, kun hänen aikansa tuli tämän erityisen, Jumalan antaman lapsen syntymään.

"Ja kun he olivat siellä, tuli aika toimittaa Maria. Ja hän synnytti esikoisensa ja kääri hänet kapaloon ja laittoi hänet seimeen, koska heille ei ollut tilaa majatalossa." (Luukas 2:6)

Jeesuksella ei ollut syntymästä kuolemaan saakka tilaa tai kotia maan päällä. Hän itse sanoi: "Ketuilla on luolat ja taivaan linnuilla pesät, mutta Ihmisen Pojalla ei ole mihin hän päänsä kallistaisi". (Matteus 8:20). Hän, joka ristiinnaulittiin kaupungin ulkopuolella (Hepr. 13:12), tuli myös kaupungin ulkopuoliseen maailmaan.

Kuva: Eero Ketola/Kuvia Jeesuksen elämästä. Maj Lindman. Satakunnan kivipaino. Joulu 1941 

Mistä löydät turvan elämääsi? Heti kun hyväksymme Betlehemissä syntyneet Jeesuksen sydämiimme ja elämäämme ja hyväksymme Hänen lunastavan rakkautensa, niin saamme turvan jokaiselle päivälle. Sen työn perusteella, jonka hän teki ristillä meistä, tulee Jumalan perhe! Heti kun Jeesus-vauva syntyi Joosefille ja Marialle, heistä tuli perhe, turvallinen ja rakastava perhe.

Etkö sinäkin haluaisi tulla osaksi Isän Jumalan turvallista ja rakastavaa perhettä? Sinun tarvitsee vain antautua Hänelle ja hyväksyä rakkaus, jota Hän tarjoaa sinulle, Hänen syntien anteeksiantonsa, ja Hänen rauhansa ja ilonsa tulvii sydämeesi ja elämääsi tänä jouluna.

Rukous:

Rakastava Jeesus, kiitos Sinulle, että nöyrryit itsesi jättääksesi taivaan kirkkauden, viettääksesi yhdeksän kuukautta Marian pimeässä kohdussa ja astuaksesi sitten tähän maailmaan yksinkertaisimpaan paikkaan osoittaaksesi meille, että sävyisyys on tärkeää elämässä. Kiitos Sinulle, että voimme muistaa Sinun syntymäsi lunastuksen, ilon, rakkauden ja rauhan aikana. Auta meitä olemaan kiitollisia siitä, että olet osa kuninkaallista perhettäsi! Aamen.