Jeesus taivaallinen armolahjamme

22.01.2024

Teksti: Tommi Suonpää. Kuva: Eero Ketola

Mitä lahjoja Herramme on meille jo antanut ja mitä lahjoja hän meille vielä antaa? Pysähdytään nyt miettimään suurinta taivaallista armolahjaa meidän Vapahtajaamme Jeesusta, Taivaallista Valoa, Sanaa, joka tuli lihaksi. Hänen kauttaan meille on annettu tulevaisuus ja toivo.

"Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan. Maailmassa hän oli, ja maailma oli hänen kauttaan syntynyt, mutta maailma ei tuntenut häntä. Hän tuli omaan maahansa, mutta hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan" (Joh. 1: 9-11). Tämä maailma vierasti Vapahtajaansa hänen astuessaan maailman historian keskelle. Ihmiset eivät tunteneet tekijäänsä, jonka kautta he olivat saaneet syntynsä. Näin asia on vieläkin. Liian moni on valmis ottamaan elämäänsä vastaan, mitä epämääräisempiä asioita, mutta ei Jeesusta. Liian moni ystävä elää tänäkin päivänä tuntematta henkilökohtaisesti auttajaansa.

"Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me katselimme hänen kirkkauttaan, sellaista kirkkautta kuin ainutsyntyisellä pojalla on isältä, ja hän oli täynnä armoa ja totuutta" (Joh. 1: 14). Kun Sana tuli lihaksi, Jumala tuli yhdeksi meistä Jeesuksessa Kristuksessa.

Heprealaiskirjeen kirjoittaja sanoo Herrastamme "Sillä hän on ollut kaikessa kiusattu samalla tavoin kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Koska hän on itse kärsinyt ja ollut kiusattu, hän kykenee kiusattuja auttamaan." Herramme Jeesus tahtoi samastua ihmisiin. Hän ei tullut vain ihmisen näköiseksi ja kaltaiseksi, vaan hän tuli ihmiseksi. Hän oli valmis tulemaan kapaloitavaksi. Hän väsyi ja hänen oli nälkä. Jeesus eli normaalin ihmisen elämää. Hän tietää, mitä on olla murrosikäinen, sivullinen, erilainen, kuin muut. Hän tietää, mitä on raskas ruumiillinen työ, ja mitä on suru. Hän ei tyytynyt katselemaan meidän vaikeuksiamme, vaan hän koki ne.

Sana tuli lihaksi, ihmiseksi. Tämä on mykistävää. Jeesus ei huutele hyviä neuvoja korkealta taivaasta ja sano sitten kun kompuroimme, että kuinka sinä nyt tuolla tavalla teit. Hän on lähellämme ymmärtäen, koska hän on itse ollut ihminen. Jumala tuli Kristuksessa sinun ja minun tasolle. Meidän ei tarvitse ensin tulla paremmaksi ja kiivetä hänen tykönsä saadaksemme syntejämme anteeksi, vaan hän tulee meidän tykömme ja kysyy: tahdommeko saada syntimme anteeksi ja vapautua? Jeesus on täynnä armoa ja totuutta. Armoa tosissaan etsivälle on armo tarjolla. Meidän ei tarvitse pelätä totuutta, koska totuus ei ota meiltä pois hänen rakkauttaan. Astutaan rohkeasti valoon. Hänen antamansa valo valaisee myös tien, jota me hänen ominaan kuljemme. "Jeesus puhui taas heille ja sanoi: 'Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo" (Joh. 8: 12). Ihmisellä, jonka elämä on tullut Kristuksen valaisemaksi, on elämänsä tiellä valo. On paljon varmempaa ajaa autolla valaistua, hyväkuntoista asfaltoitua tietä yön pimeydessä, kuin valotonta erämaatietä arpoen, mistä oikein kulloinkin pitäisi ajaa, ettei pohja ottaisi kiinni. Pysytään valaistulla taivastiellä!

Kirjoitus on julkaistu Salon helluntaiseurakunnan Lähteen Äärellä- tiedotuslehdessä sen talvinumerossa 2023/24