Jesus Revolution

31.10.2023

Teksti: Eero Ketola. Kuva: Jesus Revolution ilmoitus

Vimeksi kävin elokuvissa 34 vuotta sitten. Nyt lähdin monien muiden seurakuntalaisten kanssa katsomaan Jesus Revolution elokuvaa. Sali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä. Suurin osa oli vapaiden suuntien jäseniä ja kirkon aktiiviuskovia. Myös runsaasti minulle tuntemattomia henkilöitä oli paikalla. Olin iloinen. Näin voimakkaasti Jeesuksesta kertova elokuva on nyt kaikkien mahdollista nähdä.

Elokuva toi muistot omasta nuoruudestani lähelle. Meillä oli pitkä tukka, polviin asti tiukat farkut, jotka muuttuivat "leveälahkeisiksi". Muukin vaatetus oli tuttua hippiajalta.

Elokuva perustuu tositapahtumiin. Samanlaisia tilanteita on tämän päivän seurakunnissa. Pastori Chuck Smith havaitsee, että seurakunta hiljalleen vähenee ja tulee lopulta kuolemaan. Hänellä ei ole yhteyttä nuoriin eikä varsinkaan hippeihin. Hippiliftari Lonnie Frisbee tulee kirkkoon; paljain jaloin, pitkä tukka ja värikkäät vaatteet. Aluksi pidättyväinen Smith avaa ovet nuorille. Hänen 30 jäseninen seurakuntansa kasvoi muutamassa viikossa yli 3000 hengen seurakunnaksi.

Cathe niminen tyttö pyytää Greg Laurel nimisen opiskelijan suureen kokoontumiseen jossa Janis Joplin laulaa ja Timothy Leary puhuu. Joplin ja Leary ohjasivat nuoria huumeiden kokeiluun ja totuttujen arvojen vastustamiseen. Cathe ja Greg ovat mukana nuorten huumekokeiluissa viettäen kiertolaisen elämää. Tämä ei kuitenkaan tuo heille tyydytystä ja sisältöä.

Cathe ja Greg tulevat uskoon. Elokuvassa näytetään koskettavasti, kuinka sadat nuoret kastetaan meressä. Herätys on voimissaan. Billy Graham mainitsi aikoinaan saarnassaan, herätyksen ollessa vilkaimmilalan, että kysymyksessä on Yhdysvaltojen suurin herätys.

Cathe ja Greg solmivat avioliiton ja aloittavat työn nuorten keskuudessa. Greg Laurel perusti Harvest Christian Fellowship- seurakunnan. Viikoittain noin 15 000 ihmistä saapuu kuulemaan Jumalan sanaa.

Seurakunnan tulevaisuus ja kasvu on turvattu silloin, kun saamme yhteyden nuoriin, käsitämme heitä ja puhumme evankeliumia niin, että he ymmärtävät sen.