Jumala puhuu Osa 4

21.09.2022

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Jumala puhuu monella erilaisella tavalla. Yksi Jumalan tapa puhua on unien kautta. Raamatussa on useita henkilöitä, joille Jumala puhui unessa. Uudessa testamentissa Jumala puhui Joosefille, Jeesuksen kasvatusisälle unen kaiutta. Unen johdosta Joosef otti lapsen ja hänen äitinsä ja lähti pakolaiseksi Egyptiin. Hän tuli myös takaisin Egyptistä unen johdosta.

Jumala puhuu myös nykyajassa unien kautta. Toiset ihmiset saattavat nähdä unia lähes joka yö. Toiset näkevät unia harvemmin. Vain hyvin pieni osa unista on Jumalan puhetta.

Olin muutamia vuosia sitten kotiseurakunnassani, Salossa farsinkielisten konferenssissa. Iranilaisten keskuudessa on hengellistä herätystä. Vuonna 2016 - 2017 seurakuntaamme kuului tai säännöllisesti osallistui tilaisuuksiin 60 - 80 iranilaista. Vierailevana puhujana oli Nima, Yhdysvalloissa asuva iranilainen. Hän kertoi, että hän näki unessa näyn Jeesuksesta. Tämän nähdessään hän luovutti koko elämänsä Jeesukselle. Hän on jo vuosia tehnyt kokopäiväistä Jumalan valtakunnan työtä. Jumala on siunannut hänen elämäänsä ja työtään.

Jo edesmennyt veteraanisaarnaaja Veikko Vehmas oli pitkäaikaisen sairauden kourissa. Hänen puolestaan rukoiltiin, mutta tilanne pysyi samanlaisena. Eräänä yönä hän kuulu unessa Jumalan äänen: "Poikani, nyt minä parannan sinut". Veikko kertoi, että ääni oli lempeä, pehmeä. miehen ääni. Heti äänen kuultuaan sairas mies parantui.

Jumala puhuu ja koskettaa ihmistä myös unien kautta.