Jumalan osoite

23.10.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Ihmiset haluavat lähettää kirjeitä Jumalalle ja Jeesukselle. Jerusalemin pääpostiin kerääntyy vuosittain tuhansia kirjeitä niiltä, jotka haluavat saada yhteyden Jumalaan ja esittää hänelle pyyntöjä ja kysymyksiä.

Daily Bred- Raamatun lukuoppaassaan kerrotaan Jerusalemin pääpostista. Joka päivä pääpostiin kerääntyy pino kirjeitä ja kortteja, joiden osoite on: "Kirje Jumalalle, Jerusalem" tai "Kirje Jeesukselle, Jerusalem". Kristillisitä asioista vieraat henkilöt ajattelevat Jumalan asuvan Jerusalemissa, Pyhässä kaupungissa.

Postivirkailijat ovat ihmeissään sillä he eivät tienneet mitä kirjeille tehdään. Eräs postivirkailija sai ajatuksen. Hän kerää kirjeitä ja vie ne Länsimuurille eli Itkumuurille. Virkailija työntää kirjeet suurten kivien rakoihin ja väleihin, joihin kerääntyy myös muiden ihmisten kirjeitä ja viestejä.

Kirjeissä on toivomuksia, joissa pyydetään työpaikkaa, terveyttä, aviopuolisoa. Kirjeissä on myös anteeksipyynnön ilmaisuja. Toisissa kirjeissä tai korteissa on van lyhyt viesti: "Kiitos".

Israelilaiset oppivat erämaanvaelluksen aikana Siinain erämaassa, että elävä Jumala ei ole samanlainen kuin muiden kansojen jumalat, joita alueen heimot palvelivat. Israelin elävä Jumala ei ollut kaukana. Hän ei ole maantieteellisesti rajoitettu. Hän ei ole Jumala, joka ilmestyy vaivalloisen pyhiinvaellusmatkan päätepisteessä. Jumala on aina lähellä.

" Sillä onko toista suurta kansaa, jonka jumalat ovat sitä aina niin lähellä, kuin Herra, meidän Jumalamme, on lähellä meitä, niin usein kun häntä rukoilemme".

5 Mooseksen kirja 4:2

Jumala on aina lähellä, kun rukoilemme häntä. Kaikkialla maailmassa.

Jumala ei asu Jerusalemissa. Hän on lähellä sinua nyt, tänään missä oletkin.

Jumala on lähellä sinua. Puhu ja rukoile häntä. Kiitä häntä. Hän on lähellä Sinua.