Kiittäen ja ylistäen

27.12.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

"Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu"

Luukas 2: 20

Mitä voimme viedä joulusta arjen ja jokapäiväisen elämän keskelle?

Ehkä voimme näyttää lahjoja, jotka jouluna saimme? Ehkä näytämme villapaidan tai pidämme sen päällämme mennessämme töihin tai kouluun. Tai kerromme joulun jälkeen ystäville joulun kokemuksista ja tunnelmista?

Luukas kertoo meille, kuinka paimenet veivät sanoman Jeesuksen syntymästä arjen keskelle. Heillä oli vain hetken tauko työstä. Sitten he palasivat arkeen. He tulivat takaisin arkeen kiittäen ja ylistäen Jumalaa. He kiittivät kaikesta minkä olivat nähneet ja kuulleet.

Kaiken historiallisen suuren tapahtuman jälkeen alkoi arki. Paimenet palasivat takaisin paimentamaan ja vartiomaan lampaita. He palasivat keskelle jokapäiväistä työtä. Keskelle arjen rutiinia.

Mutta he palasivat arkeen keskelle joulun sanoma mukanaan. Heillä oli uusi kokemus. Ihmeellinen tapahtuma. Heidän sydämensä oli täynnä kiitosta. heillä oli ollut ihmeellinen ja todellinen kokemus.

Olosuhteen niityllä olivat vastaavanlaiset kuin mistä he olivat lähteneet. Olosuhteet olivat samat, mutta paimenet olivat muuttuneet. Kaikki oli ympärillä samanlaista kuin ennen.

Paimenet kohtasivat Herran.

Kohtasitko tänä jouluna Kristuksen?

Kohtasitko Kristuksen hänen sanansa kautta?

Onko sisimpääsi tullut uusi kunnioitus, kiitos ja ylistys häntä kohtaa?

Tai oletko saanut varmuuden, että Jeesus tulee takaisin?

Kun joku kysyy sinulta: Minkälainen oli joulusi? Mitä vastaat kysymykseen?

Jeesuksen kanssa voi mennä muuttuneena arjen keskelle. Keskelle arkista todellisuutta.

Voit saada sydämeesi enemmin kiitos ja ylistysmieltä kuin ennen.

Joulun "aineeton lahja" on uusi, ihmeellinen elämä.