Luomakunta kertoo Jumalan suuruudesta

01.08.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Ympärillämme oleva luomakunta kertoo sanatonta kieltään Jumalan suuruudesta ja ihmeellisestä luomisvoimasta. On yllättävää, että kaikki ihmiset eivät havaitse luomakunnassa Jumalan suuruutta ja viisautta.

Jumala on asettanut ihmisen luomakunnan hallitsijaksi ja suojelijaksi. Psalmissa 8 kerrotaan kauniisti Jumalan suuruudesta ja ihmisen arvosta.

Psalmi 8

"Laulunjohtajalle. Säestetään gatilaisilla soittimilla. Daavidin psalmi. 2Herra, meidän Jumalamme, kuinka suuri onkaan sinun nimesi maan päällä! Se julistaa sinun taivaallista kirkkauttasi. Lasten ja imeväisten huudot todistavat sinun voimastasi. Ne ovat kilpenä jumalattomia vastaan, ne vaientavat vihamiehen ja kostoa janoavan. 4Kun minä katselen taivasta, sinun kättesi työtä, kuuta ja tähtiä, jotka olet asettanut paikoilleen – mikä on ihminen! Kuitenkin sinä häntä muistat. Mikä on ihmislapsi! Kuitenkin pidät hänestä huolen. 6Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon, seppelöit hänet kunnialla ja kirkkaudella. Sinä panit hänet hallitsemaan luotujasi, asetit kaiken hänen valtaansa: 8lampaat ja härät, kaiken karjan, metsän villit eläimet, 9taivaan linnut ja meren kalat, kaikki vesissä liikkuvat. 10Herra, meidän Jumalamme, suuri on sinun nimesi kautta koko maailman!"

( Ps. 8 KR 92)

Roomalaiskirjeessä apostoli Paavali Luojan suuruudesta.

" Hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalisuutensa ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseään puolustaa".

(Paavalin kirje roomalaisille 1:20 KR 38)

Kaikille ihmisille maailmassa on ilmeistä, että on persoonallinen, luomakunnan Herra ja Luoja.

Meidän tulee kunnioittaa ja kiittää häntä, koska hän on katomaton ja iankaikkinen Jumala.