Mitä tarkoittaa pelastuminen

26.02.2021

Teksti: Simone Pesonen. Kuva: Eero Ketola

Pelastuminen tarkoittaa sitä, että sinut on otettu pois riskialttiista tilanteesta, josta emme yksin olisi pystyneet lähtemään pois. Se ei ole mitenkään meistä riippuvainen. Tämän vuoksi on ihmeellistä muistaa: "pelasti hän (Jumala) meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta, jonka Hengen hän runsaasti vuodatti meihin meidän Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen kautta, että me vanhurskautettuina hänen armonsa kautta tulisimme iankaikkisen elämän perillisiksi toivon mukaan (Tiitus 3:5)."

Usko on varmuus asioista, joita emme näe, mutta tietoisesti voimme odottaa tai toivoa. Se on uskollinen toivo, joka ei muutu tilanteiden myötä ja joka saa meidät jatkamaan rauhallista elämää, jopa niin kaoottisessa tilanteessa kuin tämä pandemia on.

Jeesus on uskollinen toivomme, joka on pitänyt meidät turvassa ja ruokkinut meitä tässä suuressa autiomaassa, jota käymme läpi! Hän voitti maailman ylösnousemuksellaan ja avasi tien jokaiselle ihmisille, joka uskoo, että Hän on herätetty kuolleista!

Meidän toivomme on perustuttava Häneen ja ravitse elämääsi Hänestä ja kasvaa jatkuvasti uskossa. Huomaa, että kaikki käsitteet kuten usko, toivo, sielumme ankkuri, ravinto ja rauha, liittyvät toisiinsa ja koskevat ainoaa tapaa, joka kykenee pitämään meidät turvassa ja rauhassa siinä rauhassa, joka ylittää ymmärryksen.

Vain Jeesus pitää meidät lujina, jalat Kallion päällä. Tämä kallio on Hänen nimensä! Etsi häntä, tapaa Hänet salaisesta/rauhaisassa paikassa, syvenny hänen opetuksissaan... lyhyesti sanottuna: kasva uskossa tämän matkan aikana!

Jumalan siunausta teille!