Nimetön on sankari

13.10.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Pieni tyttö syyrialaisessa hovissa johdatti parantumattomasti sairaan isäntänsä Israeliin, jossa Naiman parani sairaudestaan. Pienen tytön nimeä ei ole Raamatussa mainittu. Hänen rohkeutensa ja toimintansa vaikutti Naimanin lisäksi välillisesti moniin ihmisiin.

"Nimettömät" ja "pienet" tekevät kallisarvoista työtä Jumalan valtakunnassa. Heitä ei huomata, mutta he ovat välttämättömiä. "Pieni" voi pujahtaa sellaisesta raosta sisälle siunauksiin jota "suuret ja viisaat" eivät osaa tai eivät ymmärrä käyttää. Pienet näkevät Jumalan suuret mahdollisuudet sillä he katsovat alhaalta hiljaisina ja vaatimattomina ylöspäin.

Tutkimusten mukaan 80 – 90 % uskoon tulleista on tullut uskoon muun kuin pastorin, saarnaajan, evankelistan tai lähetystyöntekijän toiminnan kautta. Usein onkin toistettu ilmaisua: " Pastori täyttää saarnatuloin – seurakunta täyttää kirkon".

Jumalan valtakunnan maailmassa jokainen on tärkeä. Myös Sinä jota muut eivät huomaa eivätkä arviosta. Olet kallisarvoinen ja ainutlaatuinen.