Onnellisuus

17.04.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Miksi nykyisin on niin paljon onnettomia ihmisiä? Psalmissa 73 kirjoittaja toteaa: "Minun onneni on olla Jumalaa lähellä." Miksi on onnettomia ihmisiä kaikkialla ympärillämme? On paljon ihmisiä, jotka eivät ole lähellä Jumalaa. Siksi on onnettomia ihmisiä. Onnelliset ihmiset ovat lähellä Jumalaa.

Suomi on 5 kertaa äänestetty maailman onnellisemmaksi maaksi, jossa asuu maailman onnellisin kansa. Suomessa asuu kuitenkin runsaasti ihmisiä, jotka eivät ole maailman onnellisimpia. Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät ole lähellä Jumalaa. Läheisyys Jeesukseen tekee ihmisestä onnellisen. Ihminen, jonka sydämessä Jeesus asuu, on uskon kautta onnellinen.

Onnellisuus on tunnetta, mutta ei pelkästään tunnetta vaan elämän todellisuutta. Vanki Paavali oli kahleissa kuningas Agrippan edessä. Hän sanoi kuninkaalle: "pidän itseäni onnellisena".

Kristitty voi kadottaa onnellisuutensa. Galatalaiskirjeessä Paavali kirjoittaa: "Missä on nyt teiltä kerskaaminen onnestanne?" He olivat menettämäisillään onnellisuutensa siksi, että eksyttäjät olivat vääristelleet evankeliumia. He olivat kääntyneet takaisin orjuuteen ja sidonnaisuuksiin.

Paavali kehottaa kristittyjä pysymään siinä vapaudessa, jonka he olivat saaneet.