Paavalin ajankäyttö oli viisasta, osa 4

22.05.2020

Teksti: Eero Ketola. Kuva: Eero Ketola

Paavali käytti aikansa hyödyksi Rooman vankeuden ja kotiarestin aikana. Rooman ensimmäisen vankeuden aikana hän kirjoitti Efesolaiskirjeen, Filippiläiskirjeen, Kolossalaiskirjeen ja kirjeen Filemonille. Kirjeiden sanoma on Jumalan puhetta meille. Apostoli Pietari rinnasti kirjeessään Paavalin kirjoitukset samalle tasolle kuin Vanhan testamentin kirjoitukset. Filippiläiskirje on Paavalin yksi lämpimimmistä kirjeistä. Kirje on lähetystyöntekijän kiitos esirukouksista ja taloudellisesta tuesta.

Seuraus Paavalin vankeudesta oli, että hänen työtoverinsa saivat voimaa julistaa evankeliumia. " Useimmat veljistä saaden Herrassa uskallusta minun kahleistani, yhä enemmän rohkenevat pelkäämättä puhua Jumalan sanaa".

Esimerkillä on suuri voima ja merkitys. Vankeus ei pysäyttänyt evankeliumin etenemistä. Paavali oli vangittuna, mutta evankeliumi eteni nopeasti. Paavali oli esimerkillinen kristitty vankilassa ja keskellä keisarin hovia. Elävälle Jumalalle vieraassa ympäristössä evankeliumin valo loisti kirkkaana. Kaikkialla missä Paavali liikkui, niin hän oli esimerkkinä. Hän oli esimerkkinä myrskyävällä merellä, kuninkaan edessä, maaherrojen edessä, juutalaisten edessä, kansanjoukkojen keskellä. Hän oli esimerkkinä aivan kaikkialla Paavali oli esimerkillinen. Esimerkkiä ja tarvitaan. Paavali oli esimerkki kaikkialla.