Pyyntö puhtaasta sydämestä

16.01.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Ihmisillä on kaikenlaisia pyyntöjä, toivomuksia ja rukouksia. Toivomus hyvästä elämästä ja menestyksestä ovat lähelle monien ajatuksia. Maailman suurissa uskonnoissa anotaan ja pyydetään jumalilta.

Kristityillä on monenlaisia pyyntöjä. Tosinaan pyyntöjä on niin paljon, että ne pitää kirjoittaa muistiin. Muuten unohtuu mitä kaikkea on pyytänyt Jumalalta. Pyyntö lähtee useimmiten siitä mitä ihminen tarvitsee tai ajattelee tarvitsevansa. Usein pyynnöt ovat melko pieniä ja liittyvät jokapäiväiseen elämään ja talouteen.

Sairailla on pyyntö, että Jumala parantaisi. Väsyneillä on pyyntö, että Jumala antaisi voimaa. Toivottomuuden keskellä rukoillaan tulevaisuutta ja toivoa.

Kaikki rukoukset ovat tärkeitä henkilölle, joka niitä esittää. Jumala on luvannut vastata rukouksiin.

Psalmissa 51 Israelin kuningas David rukoilee langenneen rukouksen. Hän oli tehnyt syntiä. Hänen sydämensä oli tahrautunut mustaksi.

David rukoili ja esitti pyynnön:

" Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki.

Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota pois Pyhää Henkeäsi.

Anna minulle jälleen autuutesi ilo, ja tue minua alttiuden hengellä".

Olen ollut lähes 50 vuotta seurakuntien rukousilloissa enkä ole vielä tähän päivään mennessä kuullut rukousta, joka seuraisi Davidin rukousta. En ole nähnyt kenenkään pyytävän rukousillassa Jumalalta, että hän saisi puhtaan sydämen.

"Jumala, luo minuun puhdas sydän. Puhdista minut synneistäni. "

Uusi vuosi on päässyt hyvään alkuun. Kaikkein parasta on, että ihmisellä olisi puhdas sydän Jumalan edessä. Sitä, että hänellä olisi elävä ja tuore uskonyhteys Jeesuksen kautta Jumalaan. Kaikki muu on roskaa.

Haluan rukoilla Davidin rukouksen:

"Jumala, luo minuun puhdas sydän. Puhdista sisimpäni. Anna uusi, vahva henki".