Raamattukoulu Osa 3

13.11.2022

Teksti: Jari Grönstrand. Kuva: Eero Ketola

Usein ystäväni sekä tuttavat kysyvät mitä olet oppinut, johon on vaikea vastata. Mutta varsinkin tämän harjoittelujakson aikana olen huomannut, kuinka paljon olen saanut käyttää koulutuksesta opittuja työkaluja monessakin tehtävässä. Enkä olisi välttämättä kyennyt toimimaan tietyissä tilanteissa ilman koulutuksen antamaa pohjaa. Paljon on kuitenkin vielä opittavaa.

Monilla voi olla myös ajatus, että koulutus automaattisesti antaa pastorin tai paimenen ym. viran mutta näin ei kuitenkaan ole. Koulutus on hyvä tuki kaikessa seurakunnan työssä ja tarjoaa työkaluja siihen. Ainoana valtuuttajana toimii kuitenkin Jumala.

Muistan kun opinnot päättyivät, tunsin itseni jotenkin todella väsyneeksi ja huokailin Jumalan puoleen tästäkin seurakunta harjoittelusta. Itsestä tuntui, että kaikki voimavarat oli käytetty ja olin kuin tyhjä astia, jolla ei ollut mitään annettavaa. Muistan istuneeni kotona keittiön pöydän ääressä syömässä, kun jostain nousi sanat "Et sinä vaan minä sinussa". Ja nämä sanat saivat jotenkin aikaan uuden halun palvella ja jotenkin minusta tuntuu, että palvellessamme saamme myös itse kokea virvoitusta. Uskon että Jumala on kätkenyt suuria siunauksia juurikin toisten palvelemiseen ja eikö seurakuntatyö ole juuri sitä.

Toivotan sinulle, joka luet tätä suurta Jumalan siunausta. Ole rohkea astumaan polulle, jota Jumala sinulle osoittaa sillä Jumalan ajatukset ihmistä kohtaan ovat aina hyviä kuten Luukkaan evankeliumi kertoo (Luuk. 2:13-14) vaikka me emme aina kykene sitä näkemään.