Rauha sodan aikana

01.03.2022

Teksti: Myrtle Grimm-Turunen. Kuva: Eero Ketola

Miten on mahdollista saada rauha sodan aikana? Koko maailma seuraa, kun suuri kiusaaja pelotella, uhkaa, vainoaa ja hyökkää maahan, joka on tehnyt kovasti työtä rauhan ja vakauden aikaansaamiseksi viimeisten kahdeksan vuoden aikana. Me kaikki huudamme: "Tämä sota ei ole reilu! Se ei ole perusteltua, ei järkevää, ei perusteltua!" Sota kuitenkin jatkuu, ja ihmeitä tapahtuu vihollisen tulvan keskellä, joka tavoittelee sinnikkäästi kauhua ja ahneutta maata ja valtaa kohtaan.

Monet kääntyvät Kristuksen puoleen rukoillessaan kansakunnan puolesta, jota sen suuri vihollinen hyökkää. Jeesus ennusti sotia ja sotahuhuja Matteuksen 24: ssä sanoen jakeessa 6: "Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua". "Tulette kuulemaan taistelujen ääniä ja uutisia sodasta. Älkää kuitenkaan hätääntykö. Näin täytyy tapahtua, mutta ei se vielä tarkoita loppua" UT 2020.

Vihollinen on kuin karjuva leijona! Hän tietää, että hänen aikansa on rajallinen. Mutta meidän ei tarvitse pelätä tai olla ahdistuneita. Vähän ennen ristiinnaulitsemistaan Jeesus rohkaisi opetuslapsiaan sanomalla: "Rauhan minä jätän teille; minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö". (Joh. 14:27)

Maailma antaa rauhan terveyshyödyillä, työttömyyskassoilla, pommisuojilla, koulutetuilla poliiseilla ja sotilailla ja monilla muilla tavoilla. Mutta Jeesuksen rauha on rauha, jonka voimme ymmärtää vain, kun pakenemme ja suojaamme Häneen, kun lepäämme Hänessä. Se on rauha huolestuttavien olosuhteiden aikana, mikä pitää meidät vakaina ja luottaa Häneen tietäen, että riippumatta siitä, mitä tapahtuu niin Hänen tahtonsa, Hänen tapansa, Hänen rauhansa on oltava etusijalla elämässämme.

Rukoilemme yhdessä:

Kallisarvoinen Isä Jumala, kiitos Sinulle niin paljon, että sanot jokaiselle meistä: "Rauhani annan sinulle. En niin kuin maailma antaa, annanko sinulle." Anna meille anteeksi, että epäilet Sinun rakkauttasi, sinun huolenpitoasi ja sinun suojeluasi näinä haastavina aikoina, jolloin elämme. Anna anteeksi, kun pelkäämme tulevaisuutta ja vapisemme, kun vihollinen tulee kuin tulva. Auta meitä vakuuttamaan ja uskomaan täysin, että sinä hallitset aina paitsi maailman olosuhteita myös elämäämme. Jeesuksen kallisarvoisen nimen nimeen rukoilemme, Aamen.