Rohkaisuksi

27.10.2022

Teksti: Seppo Turunen. Kuva: Eero Ketola.

Synnyin ennen talvisodan syttymistä. Stalin päätti viikossa mennä valloittajana Helsinkiin. Suomi joutui valmistautumattomana kohtaamaan hyökkäävän puna-armeijan. Presidentti Kyösti Kallio piti järisyttävän puheen. Hän käski suomalaisia tekemään parannuksen, kääntymään Jumalan puoleen ja rukoilemaan. Jumala kuuli rukoukset. Ankara pakkanen pysäytti tankit ja siihen varautumattoman puna-armeijan. Miehet rintamalta kertoivat ihmeistä. Setäni kuuli Jumalan varoituksen. Tykki ampui suorasuuntauksella, mutta hän hyppäsi sorakuoppaan ja jäi eloon.

Evakkomatka oli vaikea. Sain vaikean ripulin. Perheen emäntä, jonka nurkissa olimme, sanoi, että kun hänen lapsensa menivät noin huonoksi, ne kuolivat pois. Äiti rukoili ja pyysi lapsensa saada elää. Jumala vastasi lähettämällä mummon, jonka huolellinen hoito auttoi. Kiitollisena saimme vielä palata entiseen kotiimme Lieksaan. Ihmeeksemme saimme oman karjankin takaisin.

Putin luuli saavansa Ukrainan yhtä helpolla kuin Stalin luuli saavansa Suomen. Me saimme sodan aikana ja sen jälkeen tuntuvaa apua naapurikansoilta ja Amerikasta. Se oli rakkauden lahjaa. Nyt on vuoromme auttaa Ukrainaa ja sen pakolaisia. Jos avaamme sydämemme ottamaan vastaan lämmöllä hädänalaiset, Jumala palkitsee myös meidän elämämme.

Jeesus lupaa: "Antakaa, niin teille annetaan. Hyvä mitta, sullottu, pudistettu ja kukkurainen, annetaan teidän helmaanne; sillä millä mitalla te mittaatte, sillä mitataan teille takaisin." (Luukas 6:38

Emme ole yksin - Herra Jeesus on luvannut olla kanssamme ja sydämessämme 'kaikki päivät maailman loppuun asti' ( Matteus 24:20b). Emmekä jätä ahdistuneita yksin. Heillekin kuuluu sama lohdutuksen sana:

Sinä muutit minun murheeni ilokarkeloksi, sinä riisuit minun surupukuni ja vyötit minut riemulla, (Psalmi 30:12)

Meillä ei ole syytä katkeruuteen, vaikka näemme raakaa vääryyttä, sillä Jumala on tosi ja Hänen sanansa on totta. Hänellä on lopullinen sana. " Iloitkoot ja riemuitkoot kansakunnat, sillä sinä tuomitset kansat oikein ja johdatat kansakunnat maan päällä. Sela (Psalmi 67:5)

Jeesuksen rauha kanssasi, rakas lukija ja rukoilija!