Se on täytetty

10.04.2020

Teksti: Rainer Friman. Kuva: Eero Ketola

"Mutta Jeesus huusi kovalla äänellä ja antoi henkensä. Silloin temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti. Saidanpäällikkö, joka seisoi häntä vastapäätä ja näki, miten hän antoi henkensä, sanoi: "Tämä mies oli todellakin Jumalan Poika!" (Mark. 15: 37 - 38).

Olen lukenut kyseisen sanankohdan satoja kertoja, mutta vasta jokin aika sitten huomioni kiinnittyi, kuka ensimmäisenä tunnusti Jeesuksen jumaluuden hänen kuollessaan: hän oli roomalainen sotilas! Siis mies, joka valvoi, että Kristuksen ristiinnaulitseminen varmasti toteutuisi! Hän ei ollut kuka tahansa mies, vaan Pilatuksen alaisena toimiva sotilas!

Voiko väkevämpää ja rakkaudellisinta kuvaa armosta olla! Mies, joka ristiinnaulitsi Jeesuksen, ensimmäisenä tunnusti hänet Jumalan Pojaksi! Jeesus toteutti ristinpuulla lähetyskäskyn, jonka hän oli antanut opetuslapsilleen: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumia kaikille luoduille." (Mark. 16: 15). Roomalainen saidanpäällikkö oli ensimmäinen pakana, joka pelastui Jeesuksen kuoleman jälkeen!

Jeesuksen ylösnousemiseenkin sisältyy huikeita näköaloja, jotka ovat paitsi hengellisiä, myös älyllisesti vakuuttavia. Halki vuosisatojen epäuskoiset ja tiedemiehet ovat yrittäneet tehdä Jeesuksen ylösnousemuksen valheeksi. Yksi väite on, että ylösnousemuksen todistajat ovat olleet hallusinaation vallassa. Raamatussa on kuitenkin useita eri ryhmiä, jotka näkivät Jeesuksen ylösnousseena. Mainitsen muutamia. Jeesus ilmestyi Magdalan Marialle (Mark. 16:9 - 11), muille naisille haudalla (Matt. 28: 8 - 10), kymmenelle opetuslapselle lukittujen ovien takana (Mark. 16: 14), viidensadan ihmisen joukolle (1Kor. 15:6). Ei ole mahdollista, että he kaikki olisivat olleet hallusinaation alaisina!

Aivan oma lukunsa on Tuomas, joka sanoi: Jos en näe naulanjälkiä hänen käsissään ja pistä sormeani naulanjälkiin ja jos en pistä kättäni hänen kylkeensä, en usko." (Joh. 20:25). Jeesus ilmestyi Tuomakselle (jae 27). Tuomas ei olisi koskaan suostunut uskomaan ja levittämään evankeliumia, jos Jeesuksen ylösnousemus olisi ollut toisten opetuslapsien sepittämä!

Meillä on suuri ylösnoussut Herra. Hän on Jumalan oikealla puolella meidän Ylipappinamme! Hän meni kaikkein pyhimpään! Häneltä saamme rauhan ja armon elämämme jokaisena hetkenä - vaikeimpinakin ahdistuksissamme.

Rakas sisareni ja veljeni, omista Golgatan täydellinen työ sinun hyväksesi. Se kestää. Hänen armonsa ei ole tunnetila, vaan olotila! (Rom 5:1-2).