Sinä olet minun kanssani

02.10.2020

Psalmi 23:4

Teksti: Eero Ketola. Kuva: Eero Ketola

David kirjoittaa paimenpsalmiin erään Uuden testamentin tärkeimmistä totuuksista. Jumala on luvannut olla meidän kanssamme. Matteuksen evankeliumissa kerrotaan, että Jeesukselle tuli antaa nimeksi "Immanuel" joka merkitsee "Jumala meidän kanssamme". Matteuksen evankeliumin viimeisessä jakeessa Jeesus lupaa opetuslapsilleen: "Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti".

Emme koskaan ole yksin. Jeesus on meidän kanssamme. Olin Papua-Uudella-Guinealla matkalla kohti viidakkokylässä pidettävää tilaisuutta. Kello 18. Jälkeen on jo aivan pimeä. Matkustimme alkumatkan kuorma-auton lavalla. Sitten kävelimme pimeässä viidakossa, pientä polkua pitkin. Kuulin kosken kohinan pimeydessä. Paikkakunnalla asuva uskova sytytti pienen, kuivista banaaninlehdistä tehdyn soihdun. En kuitenkaan nähnyt ympärilleni. Hän sanoi minulle: "Seuraa minua tarkasti. Ota samanlainen askel kuin minäkin. Tässä ei ole mitään pelättävää. Alhaalla on vain pieni puro. Minä olen koko ajan lähellä sinua".

Kävelin aivan hänen perässään. Välillä otin kiinni hänen selässään riippuvasta, suuresta verkkokassista. Kohta olimme toisella rannalla. Vain muutaman minuutin päästä olimme aukiolla, johon oli kerääntynyt useita satoja sanankuulijoita. Seuraava päivä oli sunnuntai. Menimme samaa paikkaan varhain aamulla. Heräävän viidakon äänet täyttivät ympäristön. "Alhaalla oleva pieni puro" osoittautui syvässä, kallioiden ympäröimässä uomassa hurjana pärskiväksi, vuolaaksi virraksi. Paksu, pyöreä bambutukki oli "silta" jolla ylitimme pimeässä joen pimeässä illassa. Pelkäsin ylittää jokea. Sitten kaksi paikallista veljeä asettui eteeni ja taakseni. Heidän välissään ylitin joen ja jatkoimme siitä kokouspaikalle.

Pimeässä virran ylittäminen onnistui paremmin kuin päivällä. Oppaani kertoi olevansa koko ajan lähellä. Hän tiesi myös hyvin reitin.

Pimeässä on monta vaaraa, mutta Jeesus on lähellä meitä. Hän kulkee edellä. Hänen läsnäolonsa tuo meille turvallisuuden. Hän osaa ohjata oikeaa reittiä sillä hän tuntee meitä ympäröivän "maaston hyvin" koska se on Hänen käsialaansa.