Sinun turvasi on ikiaikojen Jumala

14.06.2024

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Elisabeth Elliot (1926 – 2015) oli lähetyssaarnaaja, kirjailija ja puhuja. Hän syntyi Belgiassa mutta perhe muutti Yhdysvaltoihin hänen ollessaan vain muutaman kuukauden ikäinen. Hänen ensimmäinen aviopuolisonsa, Jim Elliot tapettiin vuonna 1956 hänen yrittäessään luoda yhteyden Auca heimoon (nykyisin Huaorani) Itä-Ecuadorissa.

Elisabeth vietti kaksi vuotta lähetyssaarnaajana heimon parissa, joka surmasi hänen puolisonsa. Palattuaan Yhdysvaltoihin hänestä tuli tunnettu ja pidetty kirjailija. Hän kirjotti yli 20 kirjaa ja vieraili puhujana eri seurakunnissa.

Vuodesta 1988 vuoteen 2001, Elisabeth puhui päivittäisessä radio-ohjemassa, Gateway to Joy, jonka tuottajana oli Good News Broadcasting Association.

Hän aloitti ohjelman aina lähes samalla tavalla: "'You are loved with an everlasting love,' – that's what the Bible says – 'and underneath are the everlasting arms.' This is your friend, Elisabeth Elliot".

Viidennessä Mooseksen kirjan, luvun kolmekymmentäkolme jae 27 rohkaisee meitä kaikkia. " Sinun turvanasi on ikiaikojen Jumala, sinua kannattavat iankaikkiset käsivarret".

Jeremian kirjan luvun kolmekymmentä yksi, kolmannessa jakeessa: "Kaukaa ilmestyy minulle Herra: Iankaikkisella rakkaudella minä olen sinua rakastanut, sen tähden minä olen vetänyt sinua puoleesi armosta".

Jumalan sana rohkaisee ja nostaa ajatuksemme kohti Jumalan suuruutta. Elämän vaikeina aikoina ajatukset saattavat liikkua alhaalla ja inhimillisellä tasolla.

Elisabeth lähestyi kuulijoitaan Jumalan sanalla ja henkilökohtaisella tervehdyksellä: "Täällä on sinun ystäväsi".

Jokainen päivä on arvokas ja kallisarvoinen. Elisabethin elämä kuvastaa Jumalan rakkautta ja anteeksiantoa. Hän lähestyi ihmisiä ystävänä jakaen heille turvallista ja rohkaisevaa Jumalan sanaa.

Me voimme kaikki tehdä samalla tavalla tänään. Voimme luonnollisella tavalla lähestyä lähimmäisiämme ystävänä ja kertoa heille Jumalan rakkaudesta ja turvasta, jonka hän meille antaa.