Siunaus

03.02.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Siunaus- sana sisältää hyvin paljon. Siunaus on korvaamaton hengellisessä elämässä. Siunaus tarkoittaa "menestyksen toivotusta". On oikein aloittaa jokainen päivä toivottamalla menestystä lähimmäiselle. Menestyksen toivotus merkitsee siunauksen toivottamista lähimmäiselle.

Siunaus- sanan yleisin vastine Uudessa testamentissa on kreikkalainen sana eulegeo. Se tarkoittaa: "Puhua hyvää jostakusta, kiittää, siunata ja ylistää".

Puhuessamme hyvää toinen toisistamme me samalla siunaamme häntä.

Tänään on uusi päivä. Puhutaan tänään paljon hyvää toisistamme ja kilpaillaan toinen toistemme kunnioittamisessa.

Ennen kaikkea siunaus tarkoittaa Jumalan hyvää ja armahtavaa puhetta meille. Jeesus on Jumalan oikealla puolella. Hän rukoilee puolestamme ja puhuu meistä hyvää Isälle. Jeesus on meidän Puolustajamme.

Jumala ei vain puhu armahtavaisuudesta ja siunauksesta. Hän tekee ja toteuttaa käytännössä armahtavaisuuden ja siunauksen.

Siunaus merkitsee kaikkea hyvää mitä Jumala meille antaa. Apostoli Pietari kirjoittaa: " Siunatkaa sillä siihen te olette kutsututkin, että siunauksen perisitte".

Toinen apostoli, Johannes kirjoittaa: "Rakkaani, minä toivotan sinulle, että kaikessa menestyt ja pysyt terveenä, niin kuin sielusikin menestyy".