Siunausrikasta keskikesää

17.06.2023

Teksti ja kuva: Eero Ketola 

Astuessani pihalle kuuluu lähes joka suunnasta linnunpoikasten ääniä. Osa poikasista on vielä sisällä pöntöissä. Toiset poikaset ovat niin kookkaita, että ne kurkistelevat ulos lentoaukosta. Niiden ääni voimistuu ja suu avautuu nopeasti niiden havaitessa, että ruokaa on tulossa. Yllättävän nopeasti poikaset kasvavat ja lentävät lähipuihin. Ruuan kerjääminen jatkuu.

Kotimme lähellä on pieni lampi. Siellä on joka kesä telkkä poikueineen. Telkän pikaset etsivät itse ravintoa lähes heti kun ne ovat hypänneet pois pöntöstä ja lähteneet uimaan emonsa perässä. Poikaset pulahtava pinnan alle tai yrittävät nyppiä pieniä, ohilentäviä hyönteisiä. Eri lintulajeilla on erilaiset, yksilölliset tavat.

Kesällä vihreyttä, valoa ja elämää on kaikkialla. Jumala puhuu meille luomakuntansa kautta. Kesällä ja muinakin vuodenaikoina on hyvä siirtää katse pois omasta itsestä muualle. On hyvä havaita Jumalan suuruus ja viisaus. Ihmeellinen on hänen rakkautensa ja hyvyytensä.

Paavali kirjoittaa kirjeessä Roomalaisille:

" Hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissaan tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävänä".

Paavalin kirje Roomalaisille 1:20