Siunausta vuodelle 2022

31.12.2021

Teksti ja kuva: Eero Ketola

Hengellisen laulukirjan Uuden vuoden laulu alkaa näin:

"Vuosi vanha vaipui hautaan

riemuineen ja murheineen.

Ihmismieli puhkee nöyrään

rukoukseen, kiitokseen.

Oi, jos vuosi alkava

oisi Luojan siunaama.

Luojan siunaama "

Varmasti kaikkien kristittyjen rukous on, että uusi, alkava vuosi etenisi Jumalan siunaavien käsien alla.

Seurakunnallinen elämä on ollut maaliskuusta 2020 saakka elämää rajoituksissa, turvavälien noudattamisessa, käsihygieniasta huolehtimisessa ja kasvomaskien käytössä. Marraskuussa kokoontumisrajoitukset tiukkenivat ja 21.12. alkaen ei ole ollut mahdollisuutta järjestää tilaisuuksia rukoushuoneessamme. Tiukat kokoontumisrajoitukset jatkuvat 15. tammikuuta saakka.

Yhdessä oleminen, kokoontumiset ja jumalanpalvelukset ovat osa jokaisen kristityn sielunmaailmaa. Striimaukset ja pienet kokoontumiset ovat auttaneet ja rohkaisseet meitä kaikkia. Digitaalisen viestinnän ulkopuolelle oleviin on otettu yhteyttä puhelinsoitoilla ja kotikäynneillä. Lapsi- ja nuorisotyötä on tehty ahkerasti ja leirejä on järjestetty. Monikulttuurisuustyö on edennyt ja uusia mahdollisuuksia on löytynyt.

Vapaaehtoistyöntekijät ovat sopeutuneet hyvin vallitseviin ja varsin usein muuttuneisiin olosuhteisiin. Sydämellinen kiitos kaikille vapaaehtoisille heidän arvokkaasta työstään. Ilahduttavaa oli saada sähköposti jouluna eräältä seurakunnan vapaaehtoistyöntekijältä. Hän kirjoitti: "Tämä vuosi on ollut suurien siunauksien vuosi!"

Uusi vuosi on alkamassa. Jeesus on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä. Tämä lupaus nostaa ajatuksemme ja mielemme pois omasta heikkoudestamme ja vajaavaisuudestamme.

Emme kulje yksin ja avuttomana koska Jeesus on kanssamme. Jumalan sana vakuuttaa: "Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti".

Tarvitsemme jokaisena päivänä Pyhän Hengen innostavaa ja luovaa vaikutusta. Arjen keskellä Pyhä Henki toimii jakaen kauttamme rohkaisua sekä viisauden ja tiedon sanoja. Jumala ei tee etätyötä meissä vaan hän asuu Henkensä kautta sydämessämme. Jeesus puhdistaa sisimpämme ja saamme voimistaa omaa, henkilökohtaista uskonyhteyttä Häneen.

Kristillisyys ei ole omaan viisauteen ja tietoon perustuvaa laskelmointia tai suorituspaineessa pyristelyä. Kristityn elämä on iloa, rakkautta ja rauhaa Pyhässä Hengessä.

Rukoilemme kaikille Jumalan siunausta ja aitoa kilpailumieltä. Apostoli Paavali kirjoitti:

" Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toistenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne".

Hyvää ja siunausrikasta Uutta Vuotta!