Uuden vuoden turvavyö

06.01.2024

Teksti: Annukka Suonpää, seurakuntatyöntekijä. Kuva: Eero Ketola


Millä mielellä käännät kalenteristasi uuden vuoden sivun? Mikä on päällimmäinen tunne vuodenvaihteen rakettien paukkuessa iloisen kirkkaina sysimustalla taivaalla? Innostunut odotus? Pelko? Levollinen ja rauhallinen mieli? Turvallisen kiitollinen olo?

Lähde kanssani hetkeksi mielikuvitusmatkalle. Voisiko uusi vuosi olla turvavyö, jonka vuoksi istumme rauhallisin mielin kuskin paikalla? Taivaallisen ohjauskeskuksen varmoissa otteissa, joissa on jokaisen hetken aarilla, tarkka maaston tuntemus. Ladattu navigaattori. Ilmastointi pelaa. Valot ja varjot kohdillaan. Pyyhkimet sateen sattuessa. Renkaat, jotka kulkevat kitkatta. Ratti, jota kääntää mutkissa perille vievälle tielle. Kuopat kierrettävissä. Sopivasti levähdyspaikkoja. Pelkääjän istuin täytettynä suojelusenkelillä. Takapenkillä tukevia lähimmäisiä.

"Ihmispelko asettaa ansan, mutta Herraan luottava on turvassa" (Snl. 29:25). Kun katselemme uutisia ympärillämme, kaikenlainen hätä ja turvattomuus huokuu siitä kanavasta. Kääntäessämme fokuksen Raamatun lehdille, mielemme täyttää Rakkaus, rauha ja ilo. Sellaista, mikä kumpuaa Herran hyvyydestä. Se ei ole sidottu meidän mahdollisuuksiin, eikä olosuhteisiin. Sen takana seisoo Kaikkivaltias Jumala, Rauhanruhtinas, Ihmeellinen Neuvonantaja. "Jeesus on tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani" (Joh. 14:6).

Edetään askelilla tiellä totuudessa. Silloin perusta kestää. Jumalan mahdollisuudet ovat rajattomat. Raamatun kaikki lupaukset ovat voimassa. Niissä ei ole "parasta ennen" -päiväystä.

"Joka korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo Herralle: "Sinä olet minun turvani ja linnani, minun Jumalani, johon minä luotan" (Ps. 91:1-2). Hengitetään näitä sanoja sydämemme kammioihin. Nautitaan Jumalan läsnäolosta arkea latistavien olosuhteiden yli tähyillen. Tartutaan ikivarmoihin Raamatun lupauksiin. Viipyillään lepäillen tukevasti turvassa.

Taivaallinen turvavyö. Taivaan Isän mandaatti kulkea turvassa Hänen suojassaan ja varjossaan. Pakkaspäivinä ja hellesäällä. Suruissa ja iloissa. Hädässä ja rauhassa. Aina. Vapauttavassa totuudessa. Kaikkialla. Joka vuosi. Koko vuosi.

Olemme Tommin kanssa ihmetelty, miten nopeasti olemme salolaistuneet. Ehkä juuri sinun lämmin vastaanottosi ja rakkautesi on tehnyt sen mahdolliseksi. Ollaan innolla ja jännityksellä hypätty uusiin tilanteisiin ja ihmetelty Jumalan mahdollisuuksien määrää tässä jo niin rakkaaksi tulleessa seurakunnassamme ja kaupungissamme tänä armon vuonna 2023.

Aloitimme työt pastoripariskuntana 7.1.2023. Vuosi on vierähtänyt ennätysvauhtia. Parasta on ollut nähdä monen ihmisen löytävän Jeesuksen elämänsä Herraksi ja löytävän polun seurakuntaan. Kiitollisuutta on virittänyt suuri vapaaehtoistoimijoiden joukko. On ollut ilo tehdä yhteistyötä. Koko ajan taustallamme on ollut kantavana voimana ja innoittajana tietoisuus, että Jeesus on Pelastaja, Vapahtaja, Hyvä Paimen, Kaikkivaltias, Tienaukaisija. Hän on sitä myös vuonna 2024. Tämä motivoi meitä.

"Jumalan tahto ei vie meitä sinne, missä Jumalan armo ei voi meitä ylläpitää" (Billy Graham). Jumalan sydämellä on armollisia ajatuksia, kunhan omistamme ne ja viemme mukanamme uuteen vuoteen. Toivotan teille kaikille siunattua ja turvallista alkavaa vuotta seuraavan runoni välityksellä:

Syleilen uutta vuotta

astellen levollisesti rajan yli

vuoden vaihtuessa

tietäen Isän

sykkeessä

tavoitan

omankokoisen aukon

kurkottaa eteenpäin

katsellen rauhalla kehystettyä

armon ainaista liikettä

vuodesta toiseen.

Kirjoitus ja runo on julkaistu Salon helluntaiseurakunnan Lähteen Äärellä- tiedotuslehdessä numerossa 4 Talvi 2023/24