Valintoja

28.08.2020

Teksti: Simone Pesonen  Kuva: Eero Ketola

Monta kertaa elämässämme tulee tilanne, jossa pitää tehdä valintoja, eikö niin? Valintoja, jotka paljastavat kantamme uskon asioihin ja maailman asioihin, Jumalan sääntöihin ja maailman sääntöihin. Näitä valintoja tulee eteemme päivittäin. Elian kysymys tulee eteemme ja joudumme vastaamaan, kummalle puolelle minä kuulun.

Elämämme suunnan määräävät tekemämme valinnat. Oikeat valinnat johtavat meidät siunauksen poluille, samoin kuin väärät valinnat johtavat meidät epäilyjen ja rauhattomuuden poluille.

Oikeita valintoja tehdään lähellä Jumalaa, vääriä valintoja kun olemme kaukana Jumalasta.

Elia teki kaksi kysymystä kansalle, koska hän huomasi, että he yrittivät vaeltaa kummallakin puolella. Omilla poluilla ja Jumalan polulla.

Entä me? Onko meidän elämässä asioita, joista tiedämme, etteivät ne ole ihan ok Jumalan tahdon kanssa, mutta yritämme silti jatkaa eteen päin, kunnes joku huomaa ja pysäyttää meidät ja kysyy "Hei kummalla puolella sinä olet, maailman vai Jeesuksen?" Hiljaisuus on myönteinen vastaus...

Millaisia valintoja olemme päivittäin tehneet elämässämme? Ovatko nämä valinnat Jumalan tahdossa vai silmämme himoittavia asioita?

Jumala on antanut meille vapaan valinnan mutta Hän toivoo, että käännymme Hänen puoleensa ja kysymme "Isä, lähdenkö oikealle tai vasemmalle?" Jeesus haluaa olla mukana elämässämme, joka hetki.

Kuinka monta avioliittoa, työpaikkaa tai unelmaa ihmiset jättävät kesken kun tajuavat, että se ei toimi. Huomaamme silloin, ettei ole aina mahdollista palata takaisin, ja lopulta se, mitä valitsimme, satuttaa sekä meitä että niitä, joita valintamme koskee.

Jumala ei silloinkaan luovuta meistä. Voimme huutaa "Auta Isä" ja Hän auttaa meitä ja ohjaa meitä oikealle polulle. Hänessä on kaikki mitä tarvitsemme. Aamen!

Rohkaisen sinua, rakkaani, pysy Jumalan polulla ja Hän tulee johtamaan elämäsi valintoja.

Ole siunattu, olet Jumalalle todella tärkeä!